RWE kommer til Thorsminde

For RWE var valget af Thorsminde Havn en blanding af både afstand og velvilje. Thorsminde har nemlig med sine 22 kilometer til Thor den både korteste søvej og hurtigste luftvej til havvindmølleparken. Det sparer tid og brændstof, men lige så vigtigt var det, at tyske RWE mødte velvilje hos Thorsminde Havn og Holstebro Kommune igennem hele processen.

RWE driver havvindmølleparken Thor

RWE skal bygge og drive havvindmølleparken Thor, som efter planen er fuld operationel ved udgangen af 2027 med Siemens Gamesa som foretrukken leverandør af 72 havvindmøller. En vindmøllepark, der forventeligt vil have en kapacitet til at forsyne mere end én million danske husstande med grøn elektricitet.

Det tyske energiselskab har valgt Thorsminde som energi- og servicehavn for byggeriet og driften, hvilket i byggefasen resulterer i 200-400 midlertidige jobs. Den efterfølgende 30-årige driftsfase vil resultere i 50-60 permanente arbejdspladser, der omfatter teknikere, ingeniører, maritimt personale samt besætning til servicefartøjerne.

Det er de mindre konstruktionsdele til havvindmølleparken samt alt mandskab, der skal sejles ud i byggefasen, som vil udgå fra Thorsminde Havn. Mandskabet i både bygge- og driftsfasen består af internationale medarbejdere og af ny rekrutteret arbejdskraft.

Hvem er RWE?

RWE er et tysk energiselskab med hovedsæde i Essen. Med en omfattende investerings- og vækststrategi udvider virksomheden sin grønne produktionskapacitet til 50 gigawatt internationalt i 2030. Til dette formål investerer RWE i dette årti 50 milliarder euro. Porteføljen er baseret på offshore og onshore vind, sol, brint, batterier, biomasse og gas.

RWE har lokationer på de attraktive markeder i Europa, Nordamerika og Asien-Stillehavsområdet. RWE beskæftiger omkring 19.000 mennesker på verdensplan og har et klart mål at nå netto nul-emissioner i 2040.

Kontakt os her

3 + 12 =

Kontakt

Thorsminde Fællesforening

Tlf. +45 24 25 23 48

Thorsminde Havn

Tlf. +45 97 49 70 44

Vesterhavsgade 1a, Thorsminde

6990 Ulfborg

Velkommen til Thorsminde

På tangen, hvor det barske Vesterhav møder den rolige Nissum Fjord, finder du Thorsminde. Her er oplevelser til alle, som søger unikke oplevelser, og masser af frisk luft.