Oplevelser i verdensklasse

Thorsminde er en oplevelse i sig selv. Byen ligger på den smalle tange, der adskiller det ofte barske Vesterhav fra den fredelige Nissum Fjord.

Byen er i den grad en autentisk vestkyst by, hvor turister kan opleve den helt særlige stemning uden turistfælder og andet til at stjæle opmærksomheden fra det væsentlige.

I Thorsminde er der højt til loftet og plads til dybe indåndinger. Udover havet og fjorden har byen også andre seværdigheder i verdensklasse:

 

Verdenshistorie for hele familien

Strandingsmuseum St. George er beretningen om en af verdenshistoriens største strandingskatastrofer, der skete ud for Thorsminde julenat 1811, hvor de engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence forliste. Næsten 1400 søfolk druknede – kun 17 overlevede. I udstillingen kommer du helt tæt på livet ombord på de store skibe fortalt gennem de hundredvis af genstande, der er bjærget fra vragene, herunder også St. George’s kæmpestore ror, der hænger i tårnet. En unik samling, der ikke findes magen til i verden.

Museet pirrer alle sanser og fortæller også om andre strandinger langs vestkysten og befolkningens møde med søfolk fra fremmede himmelstrøg.

Tag på en opdagelsesrejse gennem museet, lyt, se, og leg dig gennem de spændende udstillinger fra toppen af tårnet ned til marinarkæologens fascinerende undervandsunivers

Et besøg på museet byder også på flot panoramaudsigt fra tårnet, en velassorteret museumsbutik, og den udendørs, maritime legeplads.

Læs mere

Naturpark Nissum Fjord

Nissum Fjord er en af Danmarks unikke naturområder. Er du til storslåede naturoplevelser, så er en vandre- eller cykeltur rundt om fjorden et must. Her er uberørt natur og små unikke naturhavne, som fjordfiskere har benyttet gennem generationer.

Den længste vandrerute er på ca. 70 kilometer, mens den længste cykelrute runder 84 kilometer. Her er også en vandresti ved indfjorden på 14,7 kilometer.

Læs mere

Thorsminde Kirke

Thorsminde Kirke ligger også midt i byen og er oprindeligt et gammelt redningsbådshus, der blev omdannet til kirke i 1939 med altertavle og prædikestol fra Thyborøn Kirke.

Altertavlen er udført i 1908 af Johan Mielche, som var elev af den Joakim Skovgaard, der bl.a. er kendt for udsmykningen af Viborg Domkirke.

Døbefonten er oprindelig fra klosteret ved Skærum Mølle, hvor den tidligere tjente som vandingstrug for kreaturer. Tre nye mosaikruder i kirken er udført af kunstneren Erik Winkler.

Nord for kirken er en mindesten og plader med navne på ni fiskere, der omkom på havet 14. februar 1979 under en redningsaktion.

Se mere på kirkens hjemmeside

Lystfiskeri

Vandsport

Badning

Spis godt

Sov godt

Kontakt

Thorsminde Fællesforening

Tlf. +45 24 25 23 48

Thorsminde Havn

Tlf. +45 97 49 70 44

Vesterhavsgade 1a, Thorsminde

6990 Ulfborg

Velkommen til Thorsminde

På tangen, hvor det barske Vesterhav møder den rolige Nissum Fjord, finder du Thorsminde. Her er oplevelser til alle, som søger unikke oplevelser, og masser af frisk luft.