Oplevelser i verdensklasse

Thorsminde er en oplevelse i sig selv. Byen ligger på den smalle tange, der adskiller det ofte barske Vesterhav fra den fredelige Nissum Fjord.

Byen er i den grad en autentisk vestkyst by, hvor turister kan opleve den helt særlige stemning uden turistfælder og andet til at stjæle opmærksomheden fra det væsentlige.

I Thorsminde er der højt til loftet og plads til dybe indåndinger. Udover havet og fjorden har byen også andre seværdigheder i verdensklasse:

 

Verdens værste stranding

Midt i Thorsminde finder I Strandingsmuseum St. George.

Det unikke museum genåbnede i helt nye rammer i 2017. Museet fortæller den dramatiske historie om de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence, der strandede ud for Thorsminde i en orkan juleaftensdag 1811. Henved 1.400 søfolk omkom i bølgerne, kun syv kom levende land.

Strandingsmuseet fortæller historien i en unik udstilling med tusindvis af genstande bjærget fra havets bund af lokale dykkere. Museet pirrer alle sanser og fortæller også om andre strandinger langs vestkysten og befolkningens møde med søfolk fra fremmede himmelstrøg.

Læs mere

Naturpark Nissum Fjord

Nissum Fjord er en af Danmarks unikke naturområder. Er du til storslåede naturoplevelser, så er en vandre- eller cykeltur rundt om fjorden et must. Her er uberørt natur og små unikke naturhavne, som fjordfiskere har benyttet gennem generationer.

Den længste vandrerute er på ca. 70 kilometer, mens den længste cykelrute runder 84 kilometer. Her er også en vandresti ved indfjorden på 14,7 kilometer.

Læs mere

Thorsminde Kirke

Thorsminde Kirke ligger også midt i byen og er oprindeligt et gammelt redningsbådshus, der blev omdannet til kirke i 1939 med altertavle og prædikestol fra Thyborøn Kirke.

Altertavlen er udført i 1908 af Johan Mielche, som var elev af den Joakim Skovgaard, der bl.a. er kendt for udsmykningen af Viborg Domkirke.

Døbefonten er oprindelig fra klosteret ved Skærum Mølle, hvor den tidligere tjente som vandingstrug for kreaturer. Tre nye mosaikruder i kirken er udført af kunstneren Erik Winkler.

Nord for kirken er en mindesten og plader med navne på ni fiskere, der omkom på havet 14. februar 1979 under en redningsaktion.

Se mere på kirkens hjemmeside

Lystfiskeri

Vandsport

Badning

Spis godt

Sov godt

Kontakt

Thorsminde Fællesforening

Tlf. +45 24 25 23 48

Thorsminde Havn

Tlf. +45 97 49 70 44

Vesterhavsgade 1a, Thorsminde

6990 Ulfborg

Velkommen til Thorsminde

På tangen, hvor det barske Vesterhav møder den rolige Nissum Fjord, finder du Thorsminde. Her er oplevelser til alle, som søger unikke oplevelser, og masser af frisk luft.