Nyhedsbrev: Bliv medlem af foreningen og støt op om Thorsminde

  • Dato1. juli 2024
  • PrisGratis

Nyhedsbrev: Bliv medlem af foreningen og støt op om Thorsminde

Sommeren og solen havde fundet vej til vestkysten – og vi håber, det kommer tilbage igen, når der de næste par måneder skal afvikles en masse fede aktiviteter og events i Thorsminde.

Flere af dem har vi i Thorsminde Fællesforening været med til at arrangere, og vi håber, at du/I har lyst til at støtte op. Både ved at deltage – men også ved at melde jer ind og støtte via et medlemskab. Det er nemlig blevet den tid igen.

Foreningen står bag flere aktiviteter og events i byen – både for indbyggerne og gæster. Men det er ikke det eneste. Vi samarbejder også med kommunen omkring skiltning, trafikforhold og idrætsfaciliteter og en masse andre spændende opgaver. Derfor er det også vigtigt for os med den opbakning, vi får via jeres medlemskab.

Alle som har lyst til bakke op om Thorsminde kan være medlem af foreningen. Det koster 150 kroner.

Tilmeldingslink findes på www.thorsminde.dk

Og selvom kalenderen siger sol og sommer, så er der også allerede nu mulighed for at bestille snerydningen. Dette vælges som en tilkøb.

Har du ikke mulighed for at tilmelde dig online, kan man aflevere aftalte penge i en kuvert på Spovevej 5, Thorsminde. Husk navn, adresse og tlf nr. på kuverten.

Vi har også fået en hjertestarter igen i byen takket være en ihærdig lokal. Læs nyhedsbrevet til ende og find ud af, hvordan det er lykkedes.

Som nævnt er sommeren fuld af begivenheder, og vi har samlet et overblik inde på hjemmesiden og på vores Facebook. Og ellers så kommer der et overblik her:

Motorcykeltræf på Gl. Havn
Vi har allerede afholdt det første træf, og det blev en kæmpe succes med godt 100 besøgende motorcykler. Næste gang er den 19. juni og herefter er der træf den 14. august og 11. september. Som altid er der mulighed for at købe aftensmad i Den Røde Hal fra klokken 17.

Sankt Hans søndag den 23. juni ved og i Den Røde Auktionshal på Gl. Havn
Båltaler er i år bysbarnet Kenneth Krog Pedersen, som vil fortælle anekdoter om byens historiske vingesus krydret med selve historien om Sankt Hans. Det er muligt at købe mad og drikke fra klokken 17.00. Der er båltale klokken 19 og herefter tændes bålet på fjorden. Det præcise program offentliggøres senere. Følg med på Facebook og på hjemmesiden: Thorsminde.dk

Fiskeauktion på gammeldags maner
Et hold af frivillige står igen i år klar til at afvikle de populære turistauktioner tre lørdage i juli. Der er salg af lette fiskeretter og drikkevarer i baren og mulighed for at gøre et godt køb, når der afvikles god gammeldags fiskeauktion med auktionarius og hele molevitten. Det skal altså oplevelses!

Havnefest lørdag den 27. juli i og omkring Den Røde Auktionshal
Vi er allerede godt i gang med at planlægge årets havnefest, der blandt andet byder på pladespil, rafle- og kortturnering, ølkassestabling og børnehygge. Dagens slutter med fællesspisning og dans. Det præcise program offentliggøres senere. Følg med på Facebook og på hjemmesiden: Thorsminde.dk
Vi søger folk, som gerne vil tage en bartjans fra 17 til 21 eller 21 til 01.30. Tag gerne kontakt til Vibeke Krog Bro på tlf. 60 92 76 47, hvis du har tid og lyst til at give en hånd med.

Den gode historie: Hjertestarteren ved købmanden er tilbage i byen
Byen har igen fået en hjertestarter, som hænger ved købmanden. Det er lykkes grundet et stort og flot arbejde af Bent Christensen, som har samlet penge ind hos lokalområdets erhvervsdrivende og private. Ikke et nej fik han, da han gik sin runde – og så er det endda lykkedes ham at skaffe hele to hjertestartere, så der udover en ved købmanden også kommer en op ved hallen. Den ekstra hjertestarter er doneret af Vattenfall, som har haft den hængende indtil nu.

  • Jeg er faktisk rigtig glad ved, at det er lykkedes. Vi ved jo, at vi kan få brug for en på et tidspunkt – selvom vi selvfølgelig håber, det aldrig sker, fortæller Bent Christensen.

Mindboen kunne heller ikke selv leve med, at hjertestarten i sin tid blev pillet ned af regionen, og derfor bad han også om ordet på generalforsamlingen. Her blev det besluttet, at han skulle gøre sit for at få den tilbage til byen.

  • Der er jo langt herud, så der skal simpelthen være en. Især ved købmanden, som jo er et samlingspunkt.

De to nye hjertestarter betyder, at der nu er fire i byen. En på campingpladsen, en ved slusekontoret og så de to nye tilføjelser ved købmanden og hallen. Sidstnævnte mangler stadigvæk at blive sat op.

Fra Bent Christensen og Thorsminde Fællesforening skal der lyde en kæmpestor tak til alle dem, der har doneret – både private og erhvervsdrivende. Også en tak til Havets og Fjordens Hus, som har betalt varmeskabet, som hjertestarten ved hallen skal hænge i.

I alt er der samlet mere end 30.000 kroner ind til både en hjertestarter, varmeskab og vedligehold. På Thorsminde.dk kan du se alle dem, der har doneret.

 

 

Kontakt

Thorsminde Fællesforening

Tlf. +45 24 25 23 48

Thorsminde Havn

Tlf. +45 97 49 70 44

Vesterhavsgade 1a, Thorsminde

6990 Ulfborg

Velkommen til Thorsminde

På tangen, hvor det barske Vesterhav møder den rolige Nissum Fjord, finder du Thorsminde. Her er oplevelser til alle, som søger unikke oplevelser, og masser af frisk luft.